keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tietokoneen käyttöönottojumppa

Sain vihdoin uuden työläppärin. Tai uuden ja uuden, entisen työkaverin vanha kone. Oma hajos kesäkuussa. Näytönohjain poksahti ja näytölle ilmestyi neljä nättiä eri väristä pienempää ruutua. Silloin sanoin, että voin tuoda meiltä kotoa toimistolta eurolla lunastetun vanhan Lenovon läppärin väliaikaiseks työvälineeks, ettei tarvii ennen kesälomia alkaa sätkiä uuden koneen hankinnan kans. Se vähän sitte venähti...

Viimisen parin viikon aikana oon yrittänyt saada asennetuksi kaikki tarpeelliset jutut tähän "uudelle" koneelle. Ensin asensin vinon pinon päivityksiä. Luulin, ettei ne lopu ikinä. Aina vaan tuli uusia. Pelkkää restarttia koko homma. Sit virusturva. Seuraavaks pääsin sähköpostin ja työpaikan sisäisten pikaviestintävälineiden kimppuun. Ei menny nekään ihan kuin ohjeissa luki. Mä teen kiltisti aina ohjeiden mukaan ja sit on paniikki päällä, kun tilanne poikkeaa ohjeessa kuvatusta. Ei oo helppoo.

Sitten asensin tarvittavat yhdistimet meidän eri järjestelmiin. Niiden lisäks Spotify (ehdottoman tärkee!), iTunes puhelimen päivityksiä varten, työkalu VPN-yhteyden avaamiseen, nettiselaimet, muut sovellukset... Tän kaiken jälkeen onkin saanut viilata jos jonkinlaisia asetuksia kuntoon, että kaikki tarvittavat yhteydet käy ja kukkuu.

Lopuksi siivosin varmaan päivän verran vanhaa työasemaa ja lisäksi myös sitä väliaikaista työasemaa (puolen vuoden aikana siihenkin ehti kertyä yllättävän paljon sellasta omaa töihin liittyvää sotkua). Enää ei tarvii kuin siirtää tarpeelliset matskut uudelle koneelle ja luovuttaa hajonnut kone pois. Se on puoli vuotta keikkunu tuolla puolison työpöydällä ja mä oon etäyhteydellä käyttänyt sitä tarvittaessa. 

Uskaliaasti jätinkin eilisen etätyöpäivän jälkeen meidän oman koneen kotiin (100% paremmat mahkut muuten pelata taas Simsiä!). Töissä iskin uuden koneen telakkaan, heitin kuulokkeet päähän ja avasin Spotifyn. Piti saada Siaa soimaan töiden vauhdittamiseksi. Oon viime aikoina kuunnellut sitä tosi paljon, joku siinä vetoaa. Ja Chandelierin ja Elastic Heartin musavideot on hienoimpia mitä oon hetkeen nähny. No mutta. Iski heti hätä, kun kuulokkeissa soimaan lähtenyt musiikki kuulostikin ihan laihalta. Piti olla muhkeempi basso, mutta ei se kuulostanu miltään. Minä heti puolisolle parkumaan, että nyt on huonosti asiat. Onneks hetken etsimisen jälkeen löydettiin säätö, joka korjas tilanteen.



Nyt alan kuitenkin olla voiton puolella. Äkkiä laskettuna enää Office-paketti ja tulostimen/kopiokoneen ajuri puuttuu. Jännityksellä jään odottamaan olenko unohtanut ottaa käyttöön jotain mitä olisin tarvinnut, mutta en vaan yksinkertasesti oo muistanut koko juttua. Päätin kuitenkin, et pakko se väliaikaisläppäri on vaan jossain kohtaa hylätä, ei siitä tuu mitään, että sitä kantaa mukana ihan vaan varmuuden vuoks. I can do it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.