maanantai 16. helmikuuta 2015

Ystävänpäivä Ikeassa

Mööpelivalssia pukkaa. Oli vallan hupaisa reissu. Meidän kanssa matkaan lähti mun vanhemmat, jotta Nepulla on useampi kaitsija. Oltiin ajoissa jo tehty ostoslista valmiiksi ja vuokrattu pakettiauto päiväksi, että ostosten pakkaaminen ja kuljetus kävis vähän helpommin. Aamulla ennen lähtöä vietiin vielä pari vanhaa Ikean Expedit-hyllyä uudelle omistajalle, kun olin saanut tehtyä niistä supernopeat kaupat Facebookin vaihtoringissä. 

Ensimmäisenä valittiin lapsukaiselle uusi sänky. Hän oli jo kotona katsellut sänkyjen kuvia ja toivonut sirkussänkyä. Sellanen tuli (eikä tarvii ku siirrellä kaikkia mahdollisia huonekaluja Nepun huoneessa, että järjestyksestä tulee parempi). Parit lakanat, patja ja uusi täkki kanssa. Sitten valikoitiin myös lasten tuoli ja otettiin sille kaveriksi pieni pöytä piirusteluja ja askarteluja varten. Mummi ja ukki lähtivät leikkimään naperon kanssa ja me sitten vielä varmistelemaan loppuja ostoksia ennen varastolle menoa.


Yläkerran kiertelyn jälkeen pidettiin lounastauko. Lapsukaisen ruokailu meni aivan pilalle, kun pasta-annoksessa kastike oli laitettu makaronien päälle ja näin ollen makaronit olivat saastuneet. Väsykin siinä vähän painoi, niin kaikki harmitti. Muutama saastumaton makaroni meni alas kuitenkin mukinoitta ja jälkkäriksi maistui jäätelö ja leivos. Varsinainen terveyslounas juu. Mutta sillä sokerilla jaksoi paahtaa Ikean alakerran läpi.

Kärryihin kertyi tavaraa myös ostoslistan ohi, kun kierreltiin kaikessa rauhassa. Leikkiteltta Nepulle, henkareita, matto (kun halvalla sai), tyyny, jakkara, lisätarvikkeita leikkikeittiöön... 


Hauskin osuus oli sekoilu itsepalveluvarastossa. Minä ja puoliso surffailtiin isojen kärrien kanssa ympäriinsä ja ladattiin pahvilaatikkoa toisen päälle. Liki puolet haluamistamme kalusteista oli tietenkin varastosta loppu, että päästään toisenkin kerran vielä käymään ostoksilla. Saatiin Nepun ostosten lisäksi olohuoneeseen ja työhuoneeseen uudet hyllyt sekä keittiöön apupöytä, mutta hankkimatta jäi työhuoneen uusi työpöytä pukkijalkoineen sekä uusi kaappi eteisen senkin tilalle. Onneks ei ehditty myydä vanhaa pois alta. Ovet hyllyihin ja kaappeihin hankitaan sit sillä toisella kierroksella.


Meidän talo on oikeesti niin räjähtänyt. En edes muista millon ollaan viimeksi kunnolla siivottu. Puolisolla on ollut aivan hillittömästi töitä, joten siivous on aina vaan jäänyt. Kun ei viikonloppunakaan huvittais ekana olla imurin varressa kiinni, kun kerrankin olis aikaa touhuta jotain perheen kesken. Nyt sen pölyn lisäksi on Ikean pahvilaatikoista irronnutta roskaa ja osa paketeistakin on vielä purkamatta keskellä keittiön lattiaa. Eteiskäytävässä on sirkusteltta ja pinnasänky, kuinkas muutenkaan. Eikä siinä oo edes kaikki, hommaa riittää kyllä hetkeksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.