keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Työn pyörteissä

Onhan tässä taas ehtinyt jokunen viikko vierähtää. On tää elämä ollut taas melkoista hässäkkää viime aikoina. Eikä se varmaan vuoden loppuun mennessä hirveesti rauhotu. Että huhhuh vaan. Odotan joulua kuin kuuta nousevaa.

Töissä pitää kiirettä. Puoliso reissaa melkein viikottain (tällä hetkellä se on Montenegrossa...). Töiden osalta menee muutenkin aika lujaa tällä hetkellä. Hommia tulee ovista ja ikkunoista, enemmän kuin ehdittäis tehdäkään. Väkeä palkataan lisää nopealla aikataululla ja toivotaan, että se helpottaa resurssitilannetta. Kohta me ei mahduta edes tähän toimistoon enää. Tietenkään näin hyvästä työtilanteesta ei voi valittaa, täähän on suorastaan mahtavaa. Mutta kun tilanteet elää aika nopeesti niin aiheuttaahan tää stressiä vähän siellä sun täällä.

Mä olen myös päässyt mukaan uuteen projektiin, joka on tosi kiireinen ja vie hirveästi energiaa ainakin tässä vaiheessa, kun on paljon uutta opittavana. Projektin tiukka aikataulu ja suht vaativa asiakas vaan meinaavat pukata hikeä otsalle. Kesän Datacap-kurssista ei ihan kauheesti oo ollut hyötyä, koska tässä projektissa hommat tehdään vähän eri näkövinkkelistä ja eri työkalulla. Vieläkin tuntuu, et oon aivan pihalla, mutta kai mä tässä tehdessä vähitellen opin muistamaan miten mikäkin homma hoituu.

Eikä oo ihan kivutonta ollut tää aivojen uudelleenohjelmointi siitä perus dokumenttienhallintajärjestelmähommasta tekstintunnistuksen maailmaan. Ottaa varmaan aikansa, kun mun tippaleipä on siinä järjestyksessä, että osaan ajatella tekstintunnistusta "oikein". Uudet termit, työkalut ja täysin uusi tapa tehdä töitä. 

No mutta, on töissä ehditty data capturen lisäks muutakin sentään. Neukkarin pitkällinen sisustusprojekti saatettiin loppuun menneenä viikonloppuna, kun lauantaina vihdoin päästiin käymään Ikeassa. Perhepäivänä tietysti, kauhea ruuhka. Mutta hengissä selvittiin. Sunnuntaina koottiin ostokset toimistolla, että olis kiva ylläri odottamassa porukkaa maanantaiaamuna. Siitä tuli kiva, vaikka ite sanonkin. Kaipaisin enää uutta nimeä tälle neukkarille, se on tähän asti ollut Risto Ryti -sali (älkää edes kysykö), mutta nyt se ei näytä enää yhtään Rydiltä. Voiskohan sen nimetä kotoisasti vaikka Olkkariksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.