maanantai 9. helmikuuta 2015

Harmaat hiukset piiloon

Ehdin vihdoin istahtaa kampaajan tuoliin, liki kolmen kuukauden (!!!) tauon jälkeen. Kaunis syvän punainen väri oli jo muisto vain ja oma maantienharmaus puski inhottavasti läpi. Lisämausteena muutamat hopeanharmaat raidat. Kyllä, mulla on harmaita hiuksia. En aio edes julkaista ennen-kuvaa, vaikka otin sellaisen. Se oli niin kamala.

Tällä kertaa pyysin jotain ei-punaista, koska punainen nyt vaan haalistuu rumaksi, varsinkin, kun en näköjään ehdi millään korjauttaa tilannetta ajoissa. Kampaajareissun lopputulemana on nyt tummanruskeat hiukset ja edessä hieman pientä vaaleaa raitaa ottamassa vastaan jokusen viikon päästä näkyviin pilkahtavat harmaat. Jee. Hiusten pituudestakin napsittiin hiukan, nyt ne yltävät aika tarkkaan olkapäille. Mukavaa vaihtelua tämäkin, vaikka letittäminen tulikin taas astetta haasteellisemmaksi.


Tuli siinä tuolissa istuessa puhuttua myös mun hiusten laadusta. Esitin huoleni, kun ennen piikkisuorat hiukseni ovat alkaneet välillä näyttää latvoistaan kamalalta sotkulta. Olin jo pelännyt, että mun hiukset on jotenkin vaan pilalla. Ihmettelin kyllä miksi, koska en juuri föönaa tai muutenkaan lämpökäsittele hiuksiani ja käytän hoitoaineita ja arganöljyä. Yritin kuvailla söheröisiä hiuksiani kampaajalle enkä meinannut keksiä siihen sopivia sanoja. Kampaaja ehdotti "Niin, että ne näyttävät sellaisilta karvaisilta?" KYLLÄ!

Ei kuulemma johdu siitä, että hius olisi huonossa kunnossa, vaan siitä, että se on muuttumassa kiharaksi. Olen kyllä huomannut, että pesun jälkeen mun hiukset kääntyy pienelle laineelle, jos en harjaa tai muuten niitä föönillä muotoile, mutta ei tullut mieleen, että kiharuus vaikuttaisi tuollaisellakin tavalla. Noh, toistaiseksi tämä suttu ei mua haittaa, tulen kyllä kiharan kanssa toimeen (tai niin ainakin luulen). Pääasia, että hiukset on terveet. Kasvatan edelleen niitä hiuksia, jotka alkoivat tippua ohimoilta n. puoli vuotta Nepun syntymän jälkeen.

Nepu totesi kampaajakäynnin jälkeen "Äitillä on ruskea tukka". Kyl!

1 kommentti:

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.