maanantai 5. tammikuuta 2015

Haasteelliset olosuhteet smoothiekuvauksissa

Valmistin koko perheelle herkkusmoothiet lauantaina. Olin hätäisesti valmistetuista aikaansaannoksistani varsin ylpeä, joten päätin kuvata juomat ja kirjoittaa reseptinkin ylös. Ongelmaksi muodostui kuvauspaikka. Keittiön työtasolle oli räjähtänyt sekä jääkaapin että astiakaapin sisältöä enkä halunnut alkaa raivata sitä. Muualla ongelmaa aiheutti liian vähäinen valo. 

Usein olen kuvannut smoothieannokseni yksinkertaisesti pitäen purkkia kädessäni. Olen napsaissut kuvan puhelimen kameralla valkoista seinää vasten, mikä ei ehkä tuota kaikista kauneinta lopputulosta, mutta siitä saa ihan hyvän mielikuvan valmiista juomasta. Ruokakuvaus voisi olla hauskaa, mutta oikean kameran kaivaminen esille ja lavasteiden kyhääminen siinä kohtaa, kun juoma on jo valmiina... Otan kuitenkin käyttöön vain iPhoneni uskollisen kameran.

Tällä kertaa halusin kuvaan meidän kaikkien purkit enkä vain yhtä. Hetken pohdittuani nostin smoothiet puisen lihalaudan päälle, kiikutin koko komeuden olohuoneen puolelle ja laskin lattialle seinän viereen, että saisin suht siistin vaalean taustan.

Tässä vaiheessa lapseni kiinnostui tietysti puuhistani ja halusi osallistua hommaan änkeämällä minun ja smoothiepurkkien väliin sekä yrittämällä päästä käsiksi omaan pienempään annokseensa. Hän ei olisi malttanut millään odottaa sitä  puolta minuuttia, että saan kuvan otetuksi ja myönnän luvan napata oman juomansa laudan päältä.

Kuvasaldo oli vähäinen, mutta niiden muutaman kuvan sarja aika huvittava. Onnistunutkin otos silti saatiin (vaikka myönnettävä on, että lihalaudan ja juomien värit on ärsyttävästi liian saman sävyiset) ja lapsi sai vihdoin nauttia aamiaisensa.

Making of vol. 1

Making of vol. 2

Valmis.

Suklaa-tyrni kerrossmoothie, n. 1,5l
 
Suklaakerros: 
2,5 jäistä banaania
4 tuoretta taatelia
3-4 tl (raaka)kaakaojauhetta
0,5 dl kookosmaitoa
vettä tarpeen mukaan
 
Tyrnikerros
1/2 appelsiini
2,5 jäistä banaania
5-6 tuoretta taatelia
kourallinen pakastevadelmia
1/2-1 dl tyrnimehua
tilkka kookosmaitoa
 
Valmista eka kerros ja kaada lasiin, huuhtele kannu välillä ja valmista toinen kerros. 
Koristele yli jääneellä appelsiinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.