maanantai 6. lokakuuta 2014

Ei oo ehkä motivaatioo, mutta smoothieta on!

Jos pientä tilanneraporttia treeniohjelmasta. Nythän se kahdeksan viikkoa pitäis olla jo täynnä, ainakin melkein. Mutta ei se oo. Siinä kuuden viikon korvilla mulle iski ihan totaalinen motivaatiopula. Sen viikon treenit meni vähän niin ja näin, jotain jäi välistäkin. Seuraavan viikon illat hupeni muuten vaan ja sitten tulikin flunssa. Että kohtahan tässä on jo muutama viikko mennyt niin, etten oo tehnyt treenin treeniä, mitä nyt välillä pyöräillyt töihin ja käynyt kerran viikkoon tallilla.

Mä niin tiedän, mistä se motivaatiopula johtuu. Ensinnäkin pimenevät ja kylmenevät illat ei vaan ollenkaan houkuttele enää pihalle urheilemaan. Sisällä ollessa tuntuu, että tulee kaikki tehtyä vähän puolella teholla ettei vaan tuu liikaa meteliä lapsen ollessa nukkumassa. Toisekseen lomalla ehti urheilla keskellä päivää, ja töihin palaamisen jälkeen oli pakko jättää treenit iltoihin. Tykkään "vapaista" ja rennoista illoista, joten välillä on tosi vaikee perustella itelleen, miks yhdeksän jälkeen illalla vielä viitsis alkaa urheilla. 

Oon tässä yrittäny järkeillä miten saisin sovitettua treenit kaiken muun keskelle. Kyllä mä tästä flunssasta tervehdyttyäni aion sen treeniohjelman kuntotesteineen vetästä loppuun, mutta enemmän mietin miten jatkan sen ohjelman päättymisen jälkeen. Ehkä vaihdan treenitahtia hiukan harvempaan. Jos sillä pysyis sekä kunto että motivaatio kohdillaan. Vielä, kun pääsis syömisten osalta johonkin järkevään rytmiin ja systeemiin. Nyt on taas kaikki ollut senkin suhteen aika levällään. On vaan ollu liikaa kaikkea muuta miettimistä. 

MUTTA! Smoothieista en oo luopunut. Perustin ihmisten pyynnöstä jopa Facebookiin kansion, johon oon kerännyt mun kokeellisen smoothiekeittiöni helmet resepteineen. Nyt taidan jakaa yhden (tai oikeestaan kaks, vol. 1 ja vol. 2) mun ehdottomista lemppareista täälläkin. Kaikki lähti siitä, kun muutama viikko sitten Porissa oli silakkamarkkinat. Ostin sieltä litran tyrnimehua tarkoituksena pakastaa sitä ja käyttää vaikka kiisseleihin. En saanut heti aikaiseksi pakastaa mehua, joten se jäi jääkaappiin olemaan. Sit yhtenä päivänä tajusin, että sitä mehuahan voi laittaa myös smoothieen. Ja mähän laitoin.





Tyrnismoothie vol. 1, n. 0,45l
2,5 jäistä banaania 
0,5dl tyrnimehua
(kookos)maitoa maun mukaan (itse laitoin n. 1dl)
4 tuoretta taatelia, kivet poistettu

Tyrnismoothie vol. 2, n. 1l
1 mandariini 
5 jäistä banaania
8 tuoretta taatelia, kivet poistettu
3-4 rkl turkkilaista jogurttia
1dl tyrnimehua
(vanilja-aromia)
tarvittaessa tilkka maitoa  

Pinnalle voi laittaa halutessaan vaikka hedelmiä, marjoja, mysliä, tummaa suklaata, kookoslastuja, pähkinöitä... Minä laitoin chiasiemeniä ja suklaakuorrutteisia mustikoita. 

Ja koska aina on joku, joka ei tykkää kookoksesta tai joku, jolla ei satu olemaan tuoreita taateleita kaapissa: kookosmaidon voi korvata millä tahansa maidolla tai esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla (miksei tietysti maustetullakin, meillä ei vaan semmosia tavallisesti käytetä, joten en muista, että niitä edes on olemassa). Taateleiden sijaan makeuttamisessa voi käyttää vaikka hunajaa tai vaahterasiirappia. Tai jos haluaa käyttää tavallista sokeria tai jotakin makeutusainetta, nekin käy. 

P.S. Taateleista saa ihan huippuhyvän karamellikastikkeen. Tee näin: 
1) Ota muutama taateli ja poista niistä kivet. 
2) Pistä taatelit lämpimään veteen likoamaan n. 15 minuutiksi.
3) Kaada osa vedestä pois ja pistä sivuun. Lisää taateleiden joukkoon ripaus suolaa ja halutessasi vähän vaniljaa (aromia tai tangosta, sokeria ei tarvita). 
4) Suristele sauvasekottimella kastikkeeksi ja lisää liotusvettä, jos on liian paksua. 
5) Laita kastiketta jäätelön, jogurtin tai hedelmien kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.