keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Täältä tullaan, Ruka

Jo perinteeksi muodostunut kaudenavausreissu Rukalle lähestyy hurjaa vauhtia. Kahdeksan hengen porukka on kasassa, majoitus hankittu ja pikkubussi vuokrattu. Tänä vuonna lähetään reissuun noin viikkoa aiempia vuosia myöhemmin, koska itsenäisyyspäivästä ei heru ylimääräistä vapaata ja rinteitä on todennäköisesti ehditty avata edes pari enemmän.

Kuva viime joulukuiselta aamupäivältä Vuosselin huipulta

Tutkin juuri lumetustilannetta. Urakka on aloitettu 9.10. ja ekat rinteet avattu pari viikkoa sitten. Tällä hetkellä jo viis rinnettä avattuna, näistä yksi on lasten rinne. Kunpa vaan kelit pysyis lumetukselle otollisina niin olis hiukan enemmän laskettavaa ja ehkä vähemmän ruuhkaa rinteissä. Jos oikein laskin, kahdellatoista rinteellä on avaustavoite ennen meidän reissua tai viimeistään sen aikana.

Oli vilakka keli tunturin huipulla

Siitä huolimatta, että varmaan enimmäkseen olen lapsenkaitsijan roolissa reissussa, aion ottaa molemmat sukset mukaan. Kapeemmilla K2:lla pääsee aika helpolla, jos haluu vaan lirutella menemään. Jonain aamuna tarttis sitten niillä vähän leveemmillä Movementeilla käydä kissanjälkeä kokeilemassa. Mulla on suunnitelmissa jopa harrastaa venyttelyä laskemisen jälkeen, näin muutaman vuoden jälkeen asian suhteen viisastuneena. Ei enää puupökkelöjalkoja ekan laskupäivän jälkeen.

Ne läskimmät sukset

Tällä reissulla mukana onkin sitten kaksi lasta. Ja Nepulle tää reissu on jo kolmas! Hän oli viikko sitten mummille selittänyt, että isi on hankkinut hänelle oikein kunnolliset sukset. Laskettelukypärä on ollut mukana leikeissä, yhtenä aamuna hän pyysi kypärää ennen kuin silmät oli edes kunnolla auki. Hänelle on kerrottu, että reissuun otetaan mukaan pulkka, sukset, monot, kypärä ja potkupyörä, johon renkaiden tilalle saa vaihdettua sukset. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tiedossa varmaankin. Toinen lapsonen onkin vasta 5kk matkan aikoihin.

Ja hei, ei yhtään reissua ilman vaatehärdelliä! 

Mä oon jo monta vuotta halunnut hankkiutua eroon mun valkosista laskukäyttöön hankituista toppahousuista. Koska ne on valkoset ja niissä näkyy kaikki lika. Vaaleetukkasena en ostotilanteessa osannut ajatella asiaa riittävän tarkasti. Nyt voin luovuttaa ne kiertoon, koska löysin Elloksen alennusmyynnistä Kari Traan tummanvioletit (tai ehkä siniset?) toppikset ja vähän muutakin, hups. Merinovillapaita ja tuubihuivi.


2 kommenttia:

  1. Mitä on kissanjälki? 1975

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rinnekoneen jälki, jostain syystä niit koneita kutsutaan kissoiksi. Älä kysy miks :)

      Poista

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.