maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ihana, rauhallinen kotijuhannus

Aika arkinen meininki meillä oikeestaan oli. Pestiin hullun lailla pyykkiä ja siivoiltiin, kun kerrankin ehdittiin tehdä rauhassa. Mut juhannuksen kunniaks vedettiin kuitenkin kunnon ruokaöverit ja syötiin herkkuja. Siinä se sit osapuilleen oliki. Meni sillai kivan rennosti. Ei stressiä ruuista (paitsi kevyt kääretorttukriisi kuten asiaan kuuluu), aikatauluista, vieraista, mistään. Mukavaa yhdessäoloa vaan. Kesäloman odottaminenkin alko tuntua ihan erilaiselta nyt. Kohta se alkaa! 

Köyhän miehen hiekkalaatikko.

Yhtenä juhannushuvina meillä oli saippuakuplien puhaltelu. Oli sekin episodi. Nepu sai jo viime keskiviikkona hoitopaikasta kesäkassin, jossa oli mm. Hello Kitty -saippuakuplapullo. No kuplia alettiin puhallellavälittömästi kotipihaan päästyä ja alta kahden minuutin oli litkut nurmikolla, kun Nepu kompastui jalkoihinsa ja kaatui. Voi sitä surua. Toinen pyöri ympyrää siinä lätäkön ympärillä ja hoki "Oi, voi". Mä pidättelin vieressä itkua, kun harmitti toisen puolesta niin kovasti. 

Onneks meillä on superisi, joka seuraavana päivänä kävi Muksumassista hakemassa melkein KOL-ME litraa saippuakuplanestettä. Riittää koko kesäks eikä haittaa, vaikka vähän läikkyis maahan! Ja riittää mullekin, koska saippuakuplien puhaltaminen on niin kivaa. Niin me sitte perjantaina puhallettiin kuplia yhdessä ja ihmeteltiin, miten ne lentääki niin pitkälle.

Me saatiin juhannuspäivänä viimein grillikin lämpeemään. Ekaa kertaa siis koko kesänä (vai voiko tätä kesäks kutsua, niin on hyistä), en muista koska on näin myöhään menny eka grillauskerta. Mutta kyllä vaan maistui hyvälle. Nepun suosikkia oli "uimarengas", eli siis grillattu ananasrengas.




Jälkkäriks oli raparperi-vaniljakääretorttua. Olin taas tavoilleni uskollisena ihan vähän suuruudenhullu ja tein sitä niin paljon, et ei oo vieläkään kaikkea syöty.

Pohja (Kinuskikissalta):
4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Raparperikiisseli (pienesti muunneltuna Kinuskikissalta):
350 g raparperia

1 ½ dl sokeria
¾  dl keittolientä
½ rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä


Vaniljatäyte, heitin hatusta
1 prk Valion vaniljarahkaa (vaniljatuorejuusto kävis kans)
1 tlk Flora Vispiä (jos haluaa vähemmän täytettä, niin puolikaskin tölkki riittää)
maun mukaan vaniljaa, vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta halutessa sen verran, että koostumuksesta tulee sopivan tukevaa


Sitten pohjan päälle levitetään ensin raparperikiisseli ja siihen päälle vaniljatäyte. Ja ei kun rullalle!


Mulla vaan hankkii toi kääretorttupohjan kumoaminen olla se ongelmakohta. Pohja repee, sokerit on pitkin poikin pöytää, en osaa tähdätä pohjaa haluamaani kohtaan jne. Aina pitää vähän kiroilla siinä kohtaa, mut onneks jo nykyään suurin osa kumoamisista onnistuu ihan hyvin siitä huolimatta, että aina on kaikki katastrofin ainekset ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.