maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesäloma!

Ei tää nyt niin kesäistä oo, ja töitäkin vielä vähän tällä viikolla teen, mutta oli silti hauskaa aamulla tajuta, et tästä se alkaa. 

Tosin eka loma-aamu ei ollut ihan niin seesteinen kuin toivoin. Nepu heräs kahdeksan tietämillä ja aattelin, et mehän voitais vaikka yhdessä kölliä isossa sängyssä vielä hetken. Mutta se siitä ideasta sitten, kun Nepu ilmotti hetken päästä, että "oho pissa, uusi haalari". No niin, ei kun pesulle ja lakanoita vaihtaan. Onneks oli vielä omassa sängyssään.

Mut sit pissavahingon unohduttua syötiin muroaamiainen ja lähdettiin Prismaan ostoksille. Meillä oli oikein mukavaa. Siellä jossain hyllyvälikössä oli konsulentti maistattamassa makkaroita. Nepu pyysi niitä innokkaasti ja söikin kaks palaa. Ei me silti sitä ostettu kotiin. Toivottavasti konsulenttitäti ei pahastunut. 

Ostokset teki yhteensä 114 euroa ja kolmasosa niistä oli varmaan oikeesti hedelmiä. Ja toinen kolmannes maitoa. Jos vähän liiottelen. Tavallista maitoa, laktoositonta maitoa, mantelimaitoa, kookosmaitoa. Hedelmäosastolla muhun iski joku vimma ja ostin perussetin (banaanit, kiivit, rypäleet, melonit, sitruunat ja limet) lisäksi passionhedelmää ja pitahayaa. Olisin ostanut myös granaattiomenaa, avokadoja ja vaikka sun mitä, mutta piti rajottaa, että saadaan kaikki ostokset suht vaivatta kannettua kotiin asti.

Kunhan tipu tuolta päiväuniltaan herää, tehdäänkin vaikka smoothiet välipalaksi. Oli niin huippuhyvää, kun yks ilta tein smoothien jäisistä banaaneista, mansikoista ja kookosmaidosta. Jäisistä banaaneista tulee niin kiva, pehmismäinen koostumus. Tosin nyt ei oo banaania pakastimessa, mutta kyllä noi huoneenlämpösetkin hyvin käy.

Iltasella laitan vielä yöks tekeytymään detox-vettä: limeä, minttua ja muutama mansikka! Toissailtana laitoin limeä, sitruunaa ja appelsiinia. Ei sekään huonoa ollu, mutta appelsiini oli harmillisesti vähän kitkerää. Kun vielä saisin aikaseks tilata kookosvettä Ruohonjuuresta, niin sais kivoja jääpaloja vetensä sekaan.



4 kommenttia:

  1. Detox-vettä?? Mitä sä ny taas hifistelet? 1975

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhdistaa kehoa (kuulemma) kätevästi, nesteyttäen samalla. Musta ne vaan näyttää (ja maistuu) hyvälle. Esim. sitruunavedellä on kehoa puhdistavia vaikutuksia

      Poista
  2. En lapsettomana ihan osannut tulkita tuota "oho pissa, uusi haalari" lausunnon loppuosaa? Siis uusi haalari? Tilataanko tossa jo samassa lauseessa, kun todetaan vahingon tapahtuneen, kuivaa vaatetta päälle?

    1980

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tilataan. Ei oo eka kerta, kun vahinko tapahtuu, joten kuvio on ipanalle harvinaisen selvä.

      Poista

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.