maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäishommii

Pääsiäisvapaat oli odotetut ja säät oikein huusi ulkoilemaan. Pitkäperjantai vietettiin ihan vaan perheen kesken, kuten tämä maanantaikin, mutta lauantaina meillä kävi appivanhemmat kyläilemässä ja sunnuntaina me syötiin pääsiäispäivällistä mun vanhempien luona. Mä kävin koiran kanssa myös chihujen leikkitreffeillä tossa melkein naapurissa lauantaina, siellä oli taas aikamoista menoa ja meininkiä. Heku on, kuten kissatkin, nauttinut muutenkin auringonotosta tossa meidän terassilla, siinä on päivisin jo ihanan lämmintä.


Nepu veti kunnon suklaaöverit parina päivänä. Ei me olla koskaan edes annettu sille suklaata ennen tätä, joten riemuhan oli valtaisa, kun hän sai noita yllätysmunia availla. Toisin kuin esim. minä pienenä, hän ei ollut kovinkaan kiinnostunut sisällä olevista ylläreistä vaan nautiskeli ensin kaikessa rauhassa suklaan ja perehtyi sitten vasta leluihin. 



Mulla oli myös varsinainen urheiluteema koko pääsiäisen. Perjantai-iltana alotin kevyehkösti ja tein FitnessBlenderin pilatesta ja aerobista harjottelua sisältävän treenin. Lauantaina solmin lenkkarit jalkaan ja menin illalla huvittamaan naapureita (eli tekemään hiittiä) tohon pihalle. Oli siinä haasteensa, joo, mutta ihan oli voittajaolo sen jälkeen, kun ääni videolla kertoo, että "workout complete". Can you HIIT like a girl? YES I CAN!


Sunnuntain teemana oli maastopyöräily puolison ja parin työkaverin kanssa. Pari tuntia vierähti mukavasti Ruosniemen pöpeliköissä ähisten. Oli nimittäin sunnuntaiaamun sateen jälkeen paikoitellen varsin pehmeää polkua tarjolla. Ihan hyvin meni, vaikka oli mun eka maastopyöräilylenkki varmaan likemmäs pariin vuoteen. Huomas kyllä, että edellisillan hiitti söi vähän voimia, joten aika paljon sai pyörää työnnelläkin. En silti kaatunut enkä tainnut kertaakaan huutaa lopettavani koko touhua kesken, vaikka lenkin loppua kohden kevyesti ärtynyt jupina vähän lisääntykin.


Pyöränä mulla on puolison vanhasta maasturinrungosta kasattu täysjoustopyörä. Se on kuulkaa niin huolella hierottu, että! Ja kyllä sillä ihan mukava on ajellaki, vaikka puoliso ite oli sitä mieltä, että tarttisin uuden pyörän.

Reitin suurin mäki edessä. Ja tietysti pinkit ajohanskat.

En kaatunut, vaikka kallio oli liukas.
Tuolta jostain tultiin.
Pikkusen piti työntääkin.
Mut todistetusti myös ajoin!

Pyörälenkin jälkeen oli metsään jäänyt semmoset 1300kcal ja sit piti ahtaa itsensä täyteen karitsan sisäfilettä, valkosipuliperunoita, parsaa, salaattia, grillattuja sieniä ja tomaattia ja paria sorttia jälkkäriä siellä äidin ruokapatojen äärellä. En muista koska viimeks on tullut niin huono olo liiasta syömisestä. Varmaan se oli sitä aikaa, kun jouluna mummu käski syödä sitä puuroa, että ruoka laskisi... Kotona puuron syömisen sijaan annoin ruuan laskea ihan rauhassa itsekseen ja makasin vaan liikkumatta sohvalla. 

Nepu pääsi onneks kans paljon ulkoilemaan, "pihahommiin" ja kukkia poimimaan. Viikko takaperin ostetut lenkkarit on ollu ihan huiput, askel on kevyt ja vauhti huimaa päätä. Muutenkin hienoa, kun ei tarvii pukee enää niin hirveesti vaatetta päälle, se kun pistää niin kamalasti harmittaan ulos lähtiessä.



Mutta jotta tää pääsiäinen ei nyt aivan täydellinen olis ollut, niin tottahan toi perheen pienimmäinen otti ja tuli taas kipeäksi. Eilen illalla alkoi flunssa ja tänään on sitte levätty, yskitty ja niistetty ahkerasti, mikä tietää sitä, että mä vietän vielä huomisen päivän kotona.

1 kommentti:

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.