maanantai 12. toukokuuta 2014

Äitienpäivä

Aamulla heräsin sängyn vierestä kuuluvaan iloiseen jutusteluun 7:30. Nepu muisti, että edellisenä iltana isi leipoi kakkua ja hänelle luvattiin, että seuraavana päivänä sitä sit syödään. Hän pyysikin pontevasti kakkua ennen ku oli ehtinyt edes sängystä nousta.

Puoliso loihti aamupalaa parhaansa mukaan samalla, kun Nepu järjesti ohjelmaa omilla hääräilyillään. Mä sain vielä torkkua kaikessa rauhassa. 


Aamupäivä kului sisäleikeissä ja lounaaksi syötiin pizzaa. Koko perhe painui ruokalevolle ruuan jälkeen. Tuntui niin kovin mukavalta heittäytyä oikoseks sohvalle ja venua ja vanua kaikessa rauhassa. 

Nepun herättyä päiväunilta koitti odotetun kakun aika. Puoliso oli leiponut pitkään ja hartaasti mun toivekakkua ja olihan se nyt ihan huippuhyvää. Kylkeen vielä kuppi kahvia, niin johan oli rouva onnellinen. Kakku vaan on koostumukseltaan niin tymäkkää (sisälsihän se sentään mm. puoli kiloa suklaata ja 4dl kermaa...), että ei sitä kovin isoa palaa voinut kerralla syödä, vaikka mieli olisi tehnytkin. Nepullekin tuli kakkukiintiö täyteen muutaman lusikallisen jälkeen.


Kakun nauttimisen jälkeen lähdettiin mun mummua tapaamaan. Matkalla poikettiin kukkakaupassa ja Nepu oli ihan onnesta soikeana, kun oli "paijjo kukkia" ja luonnollisesti hän olis halunnut pidellä kaikkia (ja mä olisin halunnu ostaa omaan pihaan vaikka mitä).  Omaa äitiäni onnittelin tekstiviestitse Lontooseen ja puoliso pirautti omalle äidilleen, jota käytiin tervehtimässä jo viime viikonloppuna.

Hyyyvin myöhäiseksi päivälliseksi meillä syötiin noutoruokaa. Nepalilaisravintola Yak&Yetistä haettua, herkullista Mix Shirazia, joka on marinoitua kananrintaa ja lampaan sisäfileetä kermaisessa inkivääri-chili-sipuli-paprika-kastikkeessa. Lisukkeena riisiä, naanleipää ja raitaa. Ja kyytipojaksi lasi punaviiniä. Voi, se oli niin hyvää!




Ai niin, sain mä äitienpäivälahjankin. Paketti tuli vaan jo vähän etukäteen. Siellä oli Haglöfsin Ardent Q shortsit maastopyöräilyyn. Arvatkaa oliko pinkit? 


4 kommenttia:

  1. Ei ollu esim. sormivärein maalattua korttia?

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Ei ollu, ei tainnu kuulua ohjelmistoon hoidos. Mut sain sen sijaan halin ja suukonkin heti aamulla ja sehän riittää :)

      Tosin on niitä sormivärein maalattuja taideteoksia tuotu muutama kotiin jo aiemmin.

      Poista
  3. Ihanan kuvan oot ottanu tosta Mix Shirazista... :D

    1980

    VastaaPoista

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.