maanantai 5. toukokuuta 2014

Ruuasta ja ruuan vierestä


Vappu tuli ja meni varsin rauhallisissa merkeissä. Vapunpäivänä käytiin vappupallo-ostoksilla. Onneks myyjän nipusta löytyi Hello Kitty -pallo. Sää oli kaupungilla maleksimiseen liian kylmä, kuten perusvappuna yleensä, joten pallohankinnan lisäksi ei paljon turhia kaupungilla pyöritty. Illalla meillä poikkesi vieraita.  

Muuten viikonloppu koostui mitä suurimmassa määrin ruuanlaitosta (siitä lisää hetikohta), mutta ehdittiin me onneks vähän muutakin. Nepu pääsi mm. puhaltelemaan saippuakuplia ja tekemään pihahommia omalla pienellä haravalla. Hän testaili potkupyöräänsä pihassa. Kyläiltiin myös puolison vanhempien luona. Eläimet nautti aurinkoisesta säästä.


Heku löysi omenapuun alta maasta jonkun herkullisen hajun, jonka päälle se heittäytyi piehtaroimaan ja kissalapsi tarkkaili naapurin pihaa tarhassa. Elvis veti hirsiä sisällä, kuten sillä iltapäivisin on tapana.


Uuden ateriarytmin noudattaminen (popsin tässä jo päivän ekaa välipalaa) ja viikon ruokalistojen sisäistäminen tosiaan vaatii vielä pientä totuttelua ja aivojen uudelleenohjelmointia. Tiskiä tulee kamalasti ja jatkuvasti sais olla syömässä - tai siltä ainakin tuntuu.

Vaihtelu meidän tavalliseen ruokalistaan on ollut silti tosi tervetullutta. Ruuanlaittokin kiinnostaa ihan eri tavalla, kun ei vaan aina palaa takas niihin perusruokiin, joita tulee tehtyä kun ei vaan jaksa keksiä uutta. Tai kehittää jotain piristystä niihin vanhoihin. Esim. eilen illalla keitin puuroa täksi aamuksi. Se tavallinen malli olis ollut rasvattomaan maitoon keitetty ja kevyesti suolalla maustettu kaurapuuro. Siitä tuli kuitenkin mantelimaitoon keitetty ja maapähkinävoilla maustettu versio, johon aamulla vielä viipaloitiin päälle banaania. Virkistävää!

Viikonloppuna valmistin myös elämäni ensimmäiset uppomunat. En oo aiemmin uskaltautunut kokeilemaan, mutta nyt ilmeisesti aika oli oikea. Ei niistä ekan kierroksen munistakaan ihan huonoja tullut, mutta sunnuntaiaamun aamiaiseen kuuluneet munat onnistuivat kyllä lähes täydellisesti!


Sitten vielä tämän aamun tunnelmia. Nepu oli "salakuljettanut" soraa hiekkaämpärissä sisälle ja tänään aamulla lähtöä tehdessä ehti jo livahtaa niillä leikkimään. Lapsi on luova, joten lopputulos näytti tällä kertaa tällaiselta...

2 kommenttia:

Jätäthän merkin itestäsi, olisi kiva tietää, jos olet käynyt lueskelemassa jaarittelujani.